Световният МС ден 2020

Световният ден на множествената склероза се провежда ежегодно на 30-ти май. Световният МС ден е иницииран от Международната Федерация по множествена склероза и нейните членове – МС общества, хора, групи и организации, включени в глобалното МС Движение.

Първият световен МС ден е отбелязан на 27 май 2009 в 67 страни по целия свят. Към момента, поради липсата на национален МС регистър, в България липсва официална статистика колко точно е броят на болните. Предполага се, че са около 7000 души. Всяка година се регистрират 160 нови случая. В SmartMS има регистрирани над 2000 пациента от 8 експертни комисии. Работим за изграждането на единна система за всички, свързани в борбата с множествената склероза.

Темата на Световния МС ден 2020-2022 е СВЪРЗАНОСТТА и кампанията ще се нарича MS Connections. Слоганът на кампанията е “I Connect, We connect”, а хаштагът е #MSConnections.

Кампанията насърчава изграждането на общности и взаимовръзки в подкрепа на активния и пълноценен живот с МС. Всички усилия в тази кампания се насочват към това хората, засегнати от МС, да не се чувстват самотни и социално изолирани.

Екипът на SmartMS работи за създаването на нови възможности за активна комуникация в рамките на МС общността между пациенти с доказано заболяване, техни близки, медицински специалисти, експерти, оргнизации и институции.

Бъди СВЪРЗАН, активирай своя СмартМС профил.

С ПОДКРЕПАТА НА

 
Асоциация Двигателни нарушения и Множествена склероза
Национална пациентска организация
Фондация МС Общество България
 

ПРЕМИУМ ПАРТНЬОРИ

 
 

ПАРТНЬОРИ

 
 

За връзка с нас

ПМА - Фарма Маркетинг Адваизорс ЕООД
гр. София 1404, ж.к. "Гоце Делчев"
бул. "Гоце Делчев" 100, бл. 22, вх. Г, ет. 5, ап. 14
тел.: +359 2 400 5551
e-mail: office@phma.bg


qrcode

Съобщението е изпратено успешно!

Затвори