Квалифицирана медицинска сестра за работа с пациенти с множествена склероза

На 13 март 2015 г. в гр. София се проведе обучителен модул „Квалифицирана медицинска сестра за работа с пациенти с множествена склероза”.

Процесите на реформиране на здравеопазването поставят нови приоритети пред професионалистите по здравни грижи. Променя се и отношението към пациента – не само като към болен, а като към личност с нейните качества, ценности, убеждения.

Обучителният модул се провежда под егидата на Българското дружество по неврология и цели да отговори на образователните нужди на медицинските сестри, които имат интерес към проблемите, свързани с оптимизация на грижите на болни с МС. Обучените медицински сестри използват новопридобитата информация за тяхното собствено професионално израстване и за подобряване на здравните грижи за болни с МС. В рамките на обучителния модул беше представена и информационната система SmartMS.

Идеята за разработване на уеб базирана информационна система, която се фокусира върху пациента с МС и подпомага работата на медицинските специалисти беше приета с интерес от обучаващите се медицински сестри. В дискусията след презентацията бяха обсъдени проблемите, свързани с организирането на грижата за болния с МС и правилното приемане на назначените лекарства, които SmartMS може да разреши.

С ПОДКРЕПАТА НА

 
Асоциация Двигателни нарушения и Множествена склероза
Национална пациентска организация
Фондация МС Общество България
 

ПРЕМИУМ ПАРТНЬОРИ

 
 

ПАРТНЬОРИ

 
 

За връзка с нас

ПМА - Фарма Маркетинг Адваизорс ЕООД
гр. София 1404, ж.к. "Гоце Делчев"
бул. "Гоце Делчев" 100, бл. 22, вх. Г, ет. 5, ап. 14
тел.: +359 2 400 5551
e-mail: office@phma.bg


qrcode

Съобщението е изпратено успешно!

Затвори