МС статистика

Системата осигурява статистически данни за заболеваемост, болестност, качество на здравни грижи, медицински процедури, изследвания и разходите, свързани с управлението на болестта.

Здравни анализи

В литературата е добре документирано, че пациентските регистри повишават качеството на здравните грижи, особено в групата редки и специфични заболявания. В световен мащаб разпространението на МС надхвърля един милион души. МС е най-честото неврологично заболяване, което засяга млади хора и води до инвалидизация. Множествената склероза оказва съществено влияние върху здравната система и икономиката.

Допуска се, че броят на болните с МС в България е около 5000, но точният брой към момента е неизвестен поради липса на единна база данни. Неустановени са разпространението на болестта, разпределението на клиничните форми и тежестта на протичане.

SmartMS e мощен инструмент за статистическа обработка на анонимизирани данни. Може да бъде получена информация за разпределение на болните по пол, възраст, лечение, региони и др. Възможни са и срезови анализи по различни критерии, зададени от потребителя.

Мониторинг на отделни клинични случаи

Информация за динамиката и средната годишна промяна в MС симптомите, лабораторните изследвания и находката от MRI за всеки пациент.

Сравнение между индивидуалните и националните статистически здравни показатели.

С ПОДКРЕПАТА НА

 
Асоциация Двигателни нарушения и Множествена склероза
Национална пациентска организация
 

ПРЕМИУМ ПАРТНЬОРИ

ПАРТНЬОРИ

 
 

За връзка с нас

ПМА - Фарма Маркетинг Адваизорс ЕООД
гр. София 1404, ж.к. "Гоце Делчев"
бул. "Гоце Делчев" 100, бл. 22, вх. Г, ет. 5, ап. 14
тел.: +359 2 400 5551
e-mail: office@phma.bg


qrcode

Съобщението е изпратено успешно!

Затвори